top of page

Nt2

De Nt2-leesboekjes van Arcos Publishers zijn speciaal geschreven om het leren van het Nederlands zo gemakkelijk en leuk mogelijk te maken. Ieder woord in deze boekjes komt minimaal vier keer voor in het verhaal, zodat nieuwe woorden sneller worden herkend en het verhaal gemakkelijker te lezen is.

Een dief op een scooter
De buurvrouw_cover_voorzijde.jpg

De buurvrouw

€ 9,95

Auteur: Titia Bouma

Illustraties: Esther Rosier

ISBN: 9789490824730

Wat doe je als je thuiskomt en je buurvrouw ziet liggen, boven aan de trap? Eva gaat samen met haar vriend Onur op onderzoek uit. Wie kwam er bij de buurvrouw thuis? Wie had er ruzie met haar? Welke personen hebben een motief en wie is er verdacht? Eva en Onur praten met alle mensen in het huis. Maar dan vindt Eva een telefoon...

ERK-niveau A2

Woordenlijst

Het boekje bevat een woordenlijst Nederlands-Engels. 

Kopen

Koop dit boekje op https://www.thecibookshop.com/nl/de-buurvrouw.html

Boekhandels en bibliotheken bestellen hier.

Een dief op een scooter_cover_voor.jpg

Bij Arcos Publishers werken we al jaren aan een groeiende collectie leesboekjes met een grote verscheidenheid aan personages die een positief rolmodel kunnen zijn voor leerlingen en cursisten. Een goed voorbeeld hiervan is de Molenstraatserie, een collectie van (uiteindelijk) 6 boekjes waarin de bewoners van de Molenstraat afwisselend een rol spelen.

 

Er is zowel een ‘typisch Nederlands’ gezin met een werkende vader en moeder, als een lesbisch stel dat samen een kind heeft, alleenwonende jongvolwassenen, een jongetje dat bij zijn grootouders woont omdat zijn ouders problemen hebben, en een alleenwonende oudere. De bewoners variëren in leeftijd van 5 tot 75 jaar, en hebben een Nederlandse, Indische, Marokkaanse en Ethiopische achtergond.

 

Aan de culturele achtergrond en gezinssituaties wordt in de boekjes weinig expliciete aandacht besteed; het verhaal speelt de hoofdrol. Maar de verhalen bieden daardoor wel een extra laag waarover je gesprekken kunt voeren in de les, en personages met wie jouw leerlingen en/of cursisten zich kunnen identificeren. 

Bekijk de Molenstraatserie

Een rare reis_cover_voorzijde.jpg

Mensen die in Nederland komen wonen en daarom Nederlands leren, hebben meer nodig dan alleen taalvaardigheid. Ze leren ook hun leefomgeving kennen. Om beter in contact te komen met het land en zijn inwoners, zijn verhalen nodig. Verhalen over Nederlanders in hun eigen omgeving en over nieuwkomers die kennismaken met de nieuwe omgeving.

Of... over mensen die al langer in Nederland wonen maar ervaringen met zich meedragen uit hun verleden in een ander land. Met de serie Nieuwe vrienden, een serie leesboekjes voor volwassenen die Nederlands leren, duiken we in het leven van Louis, een jonge immigrant die inmiddels bijna twintig jaar in Nederland woont. Hij woont al 18 jaar in Nederland en heeft voor het eerst een eigen huis. We volgen Louis bij zijn pogingen een zelfstandig leven op te bouwen, met nieuwe vrienden en wie weet... zelfs een nieuwe liefde?

Bekijk de serie Nieuwe Vrienden

Olga en de opdrachten

Olga en de opdrachten

€ 9,95

Auteur: Titia Bouma

Illustraties: Esther Rosier

ISBN: 9789490824617

Waar vind je een leuke vrouw als je alleen maar werkt en ‘s avonds bij je ouders thuis zit? Op internet! Pieter Jeppe gaat op zoek en vindt een heel leuke vrouw: Olga. Maar Olga komt uit Rusland, en de vader van Pieter Jeppe zegt: “Ze moet bewijzen dat ze Nederland goed kent.” Olga krijgt vijf opdrachten, en moet in haar eentje door Nederland reizen om de opdrachten uit te voeren. Ze vindt het gek, maar ook leuk. Ze ziet veel, en leert aardige mensen kennen. Maar dan gebeurt er iets vreselijks...

Lees hier een recensie door een (volwassen) Nt2-cursiste.

ERK-niveau A2

Woordenlijst

Het boekje bevat een woordenlijst Nederlands-Engels. Een woordenlijst Nederlands-Russisch vind je hier

Kopen

Koop dit boekje op https://www.thecibookshop.com/nl/olga-en-de-opdrachten.html

Boekhandels en bibliotheken bestellen hier.

Sophie_cover_Arcossite.jpg

€ 9,95

Auteur: Marianne de Best

Illustraties: Sophia González Reyes

ISBN: 9789490824440​

Prinses Sophie woont in een groot paleis. Ze wil rennen en voetballen, en ze wil pannenkoeken eten met haar handen. Maar ze mag niet rennen. Ze moet lopen als een prinses en zwaaien als een prinses. Sophie vindt prinses zijn saai. Dus bedenkt ze een plan: ze gaat een gorillababy adopteren!

 

Een vrolijk (voor-)leesboekje, speciaal geschreven voor kinderen die Nederlands willen leren, maar net zo leuk voor kinderen die al heel goed Nederlands spreken. 

Lees hier een recensie door een (volwassen) Nt2-cursiste.

ERK-niveau A2

Woordenlijst

Het boekje bevat een woordenlijst Nederlands-Engels. Een woordenlijst Nederlands-Spaans download je hier

Kopen

Koop dit boekje op https://www.thecibookshop.com/nl/een-gorillababy-in-het-paleis.html

Boekhandels en bibliotheken bestellen hier.

Limo_kaft_Arcos site.jpg

Limo - De leukste dag van de week

€ 8,95

Auteur: Ineke van Lier

Fotograaf: Monique van Slooten

ISBN: 9789490824228​

Limo houdt van koekjes. En van verstoppertje spelen. Iedere dag doet Limo iets leuks, met een vriend, met Jasmijn of met Momo, zijn baasje. Hij gaat naar de kapper en helpt met de was. Maar welke dag vindt hij het leukst? Maandag? Of donderdag? Lees maar mee!

Dit mooie plaatjesboek over de lieve hond Limo is speciaal bedoeld voor kinderen die Nederlands leren, maar is ook heel fijn om thuis voor te lezen.

Lees hier een recensie door een (volwassen) Nt2-cursiste.

 
Over Limo

Limo was een Australische Labradoodle, die is opgeleid als leeshond. Met zijn baasje bezocht hij scholen en AZC’s, waar hij luisterde naar kinderen die hem een verhaal voorlezen.  Kinderen die moeite hebben met lezen, raken vaak gespannen als ze moeten lezen in aanwezigheid van een volwassene. Maar voorlezen aan een leeshond is een heel ander verhaal! Daar zijn geen ouders of leerkracht bij aanwezig, alleen de begeleider van de hond, maar zij houdt zich op de achtergrond. De hond luistert alleen maar en geeft geen commentaar. Zijn aanwezigheid werkt kalmerend, en als hij een pootje geeft of een lik over de hand voelt dat als een beloning. Hierdoor krijgen kinderen meer zelfvertrouwen in het lezen en wordt lezen een plezierige bezigheid.

 

Woordenlijst

Het boekje bevat een woordenlijst Nederlands-Engels. 

Kopen

Koop dit boekje op https://www.thecibookshop.com/nl/limo-de-leukste-dag-van-de-week.html

Boekhandels en bibliotheken bestellen hier.

De Fles op het strand_voorkant.jpeg

De fles op het strand

€ 8,50

Auteur: Robertha Huitema

ISBN 9789490824280

 

Bob is een jonge man. Hij woont alleen en wandelt veel met Faust. Faust is zijn hond. Op een dag vindt Bob een fles op het strand. In de fles zit een brief. De brief is van een vrouw. Kom je me zoeken? schrijft de vrouw. Ik woon op een eiland. Bob wil haar graag leren kennen. Hij gaat haar zoeken op de Waddeneilanden. Hij leert veel mensen kennen. Hij maakt vrienden en vindt nieuw werk. Maar zal hij de vrouw kunnen vinden?

 

Een ideaal leesboekje voor volwassenen die nog maar kort Nederlands aan het leren zijn. Een jonge man gaat op zoek naar een mysterieuze vrouw. Tijdens zijn zoektocht overwint hij zijn verlegenheid, maakt hij vrienden en vindt hij nieuw werk.

 

Het verhaal geeft een inkijkje in enkele Nederlandse gewoonten en in het reizen met verschillende vormen van openbaar vervoer. Het biedt veel aanknopingspunten voor gesprekken over vriendschap, eenzaamheid en sociale omgangsvormen. Het aantal verschillende woorden is beperkt gehouden en ieder woord komt tenminste 5 maal voor in het boekje, waardoor de taalleerder ze sneller leert herkennen.
 

Lesbrief

Bij dit boekje is ook deze lesbrief gratis te downloaden.

Woordenlijst

Het boekje bevat een woordenlijst Nederlands-Engels.

Kopen

Koop dit boekje op https://www.thecibookshop.com/nl/de-fles-op-het-strand.html

Boekhandels en bibliotheken bestellen hier.

Kaft_Arme Anne_voorzijde.jpeg

Arme Anne

€ 8,50

Auteur: Blaine Ray

Illustraties: Pablo Ortega López

ISBN: 9789490824594

 

Anne is een 15-jarig meisje dat vindt dat ze een zwaar leven heeft. Haar moeder is altijd boos op haar, haar familie heeft weinig geld en ze is jaloers op de mooie kleren van haar vriendinnen. Als ze de kans krijgt om een paar weken bij een gezin in Californië te wonen, merkt ze dat haar nieuwe vrienden daar dezelfde problemen hebben als zij. Haar kijk op het leven verandert drastisch, en als ze weer thuis is ziet ze alles in een ander licht.

Arme Anne is een kort en gemakkelijk leesboekje voor beginnende cursisten Nederlands. Door een herkenbaar thema en een beperkt vocabulaire van slechts 300 verschillende woorden (voornamelijk hoogfrequente woorden en cognaten) kunnen cursisten het boekje al snel lezen.

 

Werkbladen

Voor dit boekje zijn ook werkbladen verkrijgbaar.

Woordenlijst

Het boekje bevat een woordenlijst Nederlands-Engels. 

Kopen

Koop dit boekje op https://www.thecibookshop.com/nl/arme-anne.html

Boekhandels en bibliotheken bestellen hier.

bottom of page