top of page
Recensie van Limo - De leukste dag van de week

door Valéria Ramos  - Journaliste en Nt2-cursiste. Nederlands is Valéria's derde taal.

 

Limo is een lieve hond en elke dag van de week en in het weekend heeft hij activiteiten: een dag gaat hij naar school, een andere dag gaat naar de kapper, speelt met een vriend, sport…en elke dag is de leukste dag!

Het hoofdstuk “Zaterdag”: Limo loopt op het gras en springt heel hoog. Limo “speelt tennis” met zijn baasje, Momo. Aan het einde van het hoofdstuk, een slot: “Ik vind sporten leuk”.

De auteur Ineke van Lier omschrijft eerst de activiteiten van het hondje van precies die dag (maandag, dinsdag, woensdag…etc.) en dan aan het einde van elk hoofdstuk, is er een kleine conclusie: een korte en eenvoudige zin zoals “Ik vind sporten leuk” (“Zaterdag”) of “Ik vind lezen op school leuk”, hoofdstuk “Maandag”. De auteur gebruikt korte en duidelijke teksten. Heel leerrijk!

Het boek heeft grote foto’s die de tekst ondersteunen en omschrijven. Het papier is van goede kwaliteit en letters zijn groot. Eenvoudige tekst, grote foto’s, grote letters: door dit alles wordt het lezen makkelijker. Perfect boek voor beginners Nederlands als Tweede Taal.

“Limo, De Leukste dag van de week”, is mijn eerste boek zonder te kijken in woordboeken of in de woordenlijst. Geen één keer! Maar er is een woordenlijst/Glossary aan het eind van het boek en dat kan je zeker helpen.

Dus blijf niet bang en begin Nederlands te lezen…met Limo!

bottom of page