top of page

Franse leesboekjes

Le feu_cover-webshop.jpg

Auteur: Jobi Dan'Sy

Illustraties: Bailey Boyce en Esther Rosier

In de serie La Pucelle vertelt Jeanne d'Arc zelf over haar leven. In mooi, toegankelijk Frans lees je hoe ze kon uitgroeien van een eenvoudig boerenmeisje tot een innovatieve leider in de oorlog tegen Engeland, en hoe haar ondergang werd bewerkstelligd door de heersende machten.

Lees meer...
Book_1_cover_voorzijde.jpeg

Auteur: Carla Tarini

Illustraties: Esther Rosier

Qui parle français ? geeft leerlingen en cursisten Frans toegang tot de cultuur en geschiedenis van de gehele Franstalige wereld, door middel van persoonlijke verhalen van bijzondere mensen. Deze minibiografieën zijn geheel in de ik-vorm geschreven in een eenvoudige, elegante stijl, en bevatten veel hoogfrequente woorden en veel verwante woorden (die gemakkelijk herkenbaar zijn omdat ze lijken op Nederlandse of Engelse woorden).

 

Iedere biografie gaat vergezeld van een heldere illustratie die in de klas benut kan worden voor verdieping, gesprekken en begrijpelijke input. Veel thema's uit andere schoolvakken komen aan bod: aardrijkskunde, geschiedenis, kunst, literatuur, sport, het zakenleven, wetenschap, mode en nog veel meer. Daarnaast biedt de grote variatie aan culturen, talen, volkeren, politieke kleur, gender en geaardheid veel aanknopingspunten voor gesprek en discussie.

 

Qui parle français ? is voor iedereen die nieuwsgierig is naar de Franstalige culturen en bijzondere Franssprekende personen.

Wat vind je in deze boekjes
  • Ieder boek bevat 6 landkaarten van alle Franstalige landen in de wereld.

  • Achterin ieder boek staat een woordenlijst Frans-Nederlands van alle woorden in het boek.

  • De boeken kunnen in willekeurige volgorde gelezen worden, net als de verhaaltjes.

  • Van Deel 1 tot Deel 10 stijgt geleidelijk het aantal woorden van ongeveer 1300 to 1900 woorden.

  • Ieder deel bevat ongeveer 450 tot 550 unieke woorden, waarbij iedere woordvorm (importance, important, importantes) en iedere werkwoordsvorm (veut, veux, veulent) als apart woord geteld wordt. De meeste van deze woorden komen ook terug in de andere delen van deze serie.

  • Iedere biografie bevat tussen de 130 en 190 woorden.

  • Alle biografieën zijn geschreven in de tegenwoordige tijd en in de ik-vorm.

Lees meer...
bottom of page