top of page

Handboeken

Cover_Hedstrom_NL_voor.jpg
Boeiend en Begrijpelijk

Een motiverend leesprogramma voor het vreemde-talenonderwijs

€ 27,95

Auteur: Bryce Hedstrom

ISBN 9789490824853

 

Hoe start je een leesprogramma voor de vreemde-talenles?

Hoe motiveer je jouw leerlingen om te lezen? En om VEEL te lezen?

Hoe krijg je je leerlingen zover dat ze goede leesgewoonten ontwikkelen, en hoe houd je ze daar?

Hoe toets je lezen op een betekenisvolle en motiverende manier?

Hoe draagt lezen bij aan de taalverwerving van jouw leerlingen?

En... wat zegt de wetenschap over het belang van lezen?

In dit boek vind je de antwoorden op al deze vragen, en nog veel meer. Bryce Hedstrom combineerde het beste van wat docenten al doen, met het meest bruikbare uit wetenschappelijk onderzoek en zijn decennialange ervaring als talendocent, in een praktische gids waarmee je een succesvol extensief leesprogramma kunt opzetten voor jouw klassen.

Met de vier leesstrategieën die in dit boek beschreven worden, krijg je jouw leerlingen stap voor stap zover dat ze vol zelfvertrouwen zelf boeken uitkiezen en lezen, waarmee ze de autonomie verkrijgen over hun eigen taalontwikkeling.

Diverse vormen van lezen komen aan bod: stillezen ofwel FVR / SSR, embedded readings, voorlezen en klassikaal lezen, met velerlei werkvormen en activiteiten.

Kopen

Koop dit boek op https://www.thecibookshop.com/nl/boeiend-en-begrijpelijk.html

Boekhandels en bibliotheken bestellen hier.

TPRS-in-een-jaar-2edruk_cover_voorzijde.jpg
TPRS in één jaar - 2e verbeterde editie

€ 24,95

Auteur: Ben Slavic

ISBN 9789490824716

 

Zowel beginnende als meer ervaren TPRS-docenten vinden in dit boek een inspirerende verzameling technieken om taallessen nog levendiger, leuker en effectiever te maken. Ben Slavic weet als geen ander zijn jarenlange ervaring met TPRS beeldend onder woorden te brengen, en is daarmee een groot inspirator voor vele docenten over de hele wereld.

Kopen

Koop dit boek op https://www.thecibookshop.com/nl/tprs-in-een-jaar.html

Boekhandels en bibliotheken bestellen hier.

TPR_TG_Engels_COVER.jpeg
Teaching English through Action

€ 29,95

Auteur: Berty Segal Cook en Kirstin Plante

ISBN 9789490824297

 

Hét handboek voor Engelse les met Total Physical Response (TPR), geheel geüpdate en bewerkt zodat het uitstekend past in ieder curriculum. TPR zet de deur open naar een dynamische taalverwerving op basis van begrijpelijke input. Ooit begonnen als een op zichzelf staand curriculum kan Teaching English through Action nu gebruikt worden als onderdeel van elk lesprogramma. In de uitgebreide TPR-lesplannen worden beweging en actie als middel ingezet om de input te kunnen leveren waarvan we weten dat ons brein het nodig heeft om taal op een natuurlijke manier te kunnen verwerven. Tegelijkertijd geeft lichaamsbeweging ons brein de energie om gefocust te blijven, en worden ons motorische, visuele en episodische geheugen geactiveerd om klank en betekenis aan elkaar te verbinden.

In de 10 units in dit boek wordt stap voor stap aan een stevige basis gebouwd: van het verstaan en begrijpen van hoogfrequente woorden en veelvoorkomende acties en voorwerpen uit huis en klaslokaal, naar het gebruiken van steeds complexere zinstructuren en het beschrijven van en praten over interactieve situaties.

Terugkerende leselementen zijn: de docent geeft commando’s en de leerlingen voeren de actie uit; de docent stelt vragen over de acties en de leerlingen antwoorden; de leerlingen geven elkaar commando’s; docent en leerlingen praten over wat zijzelf of anderen hebben gedaan, zullen gaan doen, aan het doen zijn. Luisteren en uitvoeren leidt daarbij op natuurlijke wijze naar het zelf actief gebruiken van de doeltaal.

Teaching English through Action is een complete TPR-handleiding voor de eerste maanden van Engels taalonderwijs aan beginnende taalleerders van elke leeftijd. Het biedt:
 

 1. Een herziene introductie waarin de herkomst van TPR wordt beschreven en in de context wordt geplaatst van tweede-taalverwervingstheorie en communicatief taalonderwijs in de 21e eeuw.

 2. Een overzicht van de lesstructuur in iedere unit.

 3. Tien units met in totaal 102 complete lesplannen, die spiraalsgewijs vanuit receptieve vaardigheden naar productieve vaardigheden toewerken.

 4. Thematische units met kernvocabulaire voor een scala aan dagelijkse situaties. Iedere unit bevat:
   

  • Een lijst met doelvocabulaire dat in de lessen behandeld zal worden.

  • Een introductie van wat er nieuw is in de unit: nieuwe zinsstructuren, nieuwe vaardigheden en activiteiten of nieuwe vormen van interactie.

  • Dagelijkse lesplannen met volledig uitgeschreven commando’s, zodat je meteen kunt beginnen.

  • Suggesties voor variaties op de lessen.

  • Een herhalingsles, die met de formulieren in de bijlage ook te gebruiken is als toets.

 

Veel plezier met Teaching English through Action!

Kopen

Koop dit boek op https://www.thecibookshop.com/nl/teaching-english-through-action.html

Boekhandels en bibliotheken bestellen hier.

Story_sq.jpg
Storytelling voor het talenonderwijs

€ 28,95

Auteur: Blaine Ray en Contee Seely

ISBN 9789490824037

 

De Nederlandse bewerking van hét handboek voor TPRS, dat ook wel de "TPRS-bijbel" wordt genoemd, omdat "iedere TPRS-docent dit boek op zijn nachtkastje moet hebben liggen"(Susan Gross).

Dit handboek geeft een gedetailleerde uitleg en veel voorbeelden van alle basistechnieken en achtergronden van TPR Storytelling, zowel op beginnersniveau als voor gevorderde taalleerders.

Lees de recensie uit Levende Talen Magazine!

Kopen

Koop dit boek op https://www.thecibookshop.com/nl/storytelling-voor-het-talenonderwijs.html

Boekhandels en bibliotheken bestellen hier.

The BIG CI Book voorzijde.jpeg
The Big CI Book

€ 39,95

Auteur: Ben Slavic

ISBN 9789490824174

 

A Step by Step Survival Guide for Foreign Language Teachers. It vastly expands on the skills and strategies we currently have available to us in TPRS/CI instruction. Ben says: "This is my best book. It puts all my thoughts and knowledge about teaching using comprehensible input into one place. I just wish I had it with me when I first started my career as a language teacher."

The book describes in detail twenty-seven strategies, many of which are new, as well as fourteen skills. The 376 pages full of vastly expanded and new material will greatly help teachers because of the level of detail presented in the discussion of those strategies and skills.

Kopen

Koop dit boek op https://www.thecibookshop.com/nl/the-big-ci-book.html

Boekhandels en bibliotheken bestellen hier.

Story
Year
Big CI
TPR
bottom of page