top of page

Serie

Nieuwe Vrienden

Om van lezen een prettige ervaring te maken willen we mensen die Nederlands leren graag verhalen geven die positief en licht van toon zijn, met een milde humor die ook eventuele zwaardere onderwerpen gemakkelijker bespreekbaar maakt.

 

Nieuwe vrienden is een serie leesboekjes voor volwassenen die Nederlands leren. De serie draait om Louis, een jonge man uit een niet nader genoemd Afrikaans land, die als jongen van 15 naar Nederland is gekomen. Hij heeft hier een leven opgebouwd, hij heeft werk en vrienden, maar blijft ook last hebben van ervaringen in zijn verleden. 

Een huis met een tuintje.jpeg

Deel 1 – Een huis met een tuintje

€ 9,95

Auteur: Annemieke Woudt

Illustraties: Kinga Wieckzorek

ISBN: 9789490824563

Louis woont al jaren in Nederland, maar nu heeft hij voor het eerst een eigen huis. Een huis met een tuintje, en een schuur waar hij fietsen kan repareren. Bij de schutting leert hij Janna kennen, zijn buurvrouw. Ze worden vrienden, en al snel merkt Janna dat Louis soms opeens niet blij is. Wat is er toch met Louis aan de hand...?

Dit is deel 1 uit Nieuwe vrienden, een serie leesboekjes voor volwassenen die Nederlands leren. Lees hier een recensie van dit boek door een Nt2-cursiste.

ERK-niveau A2

Woordenlijst

Het boekje bevat een woordenlijst Nederlands-Engels. 

Kopen

Koop dit boekje op https://www.thecibookshop.com/nl/een-huis-met-een-tuintje.html

Boekhandels en bibliotheken bestellen hier.

Een rare reis_cover_voorzijde.jpg

Deel 2 – Een rare reis

€ 9,95

Auteur: Annemieke Woudt

Illustraties: Kinga Wieczorek

ISBN: 9789490824631

Louis gaat met de trein op bezoek bij zijn broer in Parijs. Zijn buurvrouw Janna gaat mee, en ook haar hond Muis en Kat, het katje van Louis. Maar nog voordat de trein vertrekt, ontsnapt Kat uit de trein. Een wanhopige zoektocht per trein, boot en auto volgt. Janna helpt hem. Maar waarom is Louis toch zo in paniek om een kat?

Dit is deel 2 uit Nieuwe vrienden, een serie leesboekjes voor volwassenen die Nederlands leren. De Nt2-boekjes van Arcos Publishers zijn speciaal geschreven om Nederlands leren zo gemakkelijk en leuk mogelijk te maken: herkenbare verhalen in

eenvoudige, natuurlijke taal. Ieder woord in deze boekjes komt minimaal vier keer voor in het verhaal, zodat nieuwe woorden sneller worden herkend. Hierdoor is het verhaal gemakkelijker te begrijpen en plezieriger om te lezen.

ERK-niveau A2+. Lees hier een recensie van dit boek door een Nt2-cursiste.

Woordenlijst

Het boekje bevat een woordenlijst Nederlands-Engels. 

Kopen

Koop dit boekje op https://www.thecibookshop.com/nl/een-rare-reis.html

Boekhandels en bibliotheken bestellen hier.

Eigen baas_cover_voorzijde.jpg

Deel 3 – Eigen baas

€ 9,95

Auteur: Annemieke Woudt

Illustraties: Kinga Wieczorek

ISBN: 9789490824754

Louis is fietsenmaker en woont in de Bloemenbuurt in Zaandam. Hij werkte jarenlang voor een baas, maar nu wil hij graag zijn eigen bedrijfje beginnen. Dan gebeurt er iets ergs, waardoor zijn plannen lijken te mislukken, maar met hulp van buren en vrienden komt alles toch nog goed. En wie weet vindt Louis eindelijk de liefde?

Dit is het derde en laatste boekje uit Nieuwe vrienden, een serie leesboekjes voor volwassenen die Nederlands leren. De Nt2-boekjes van Arcos Publishers zijn speciaal geschreven om Nederlands leren zo gemakkelijk en leuk mogelijk te maken: herkenbare verhalen in eenvoudige, natuurlijke taal. Ieder woord in deze boekjes komt minimaal vier keer voor in het verhaal, zodat nieuwe woorden sneller worden herkend. Hierdoor is het verhaal gemakkelijker te begrijpen en plezieriger om te lezen.

Niveau: A2+

Woordenlijst

Het boekje bevat een woordenlijst Nederlands-Engels. 

Kopen

Koop dit boekje op https://www.thecibookshop.com/nl/eigen-baas.html

Boekhandels en bibliotheken bestellen hier.

bottom of page