Serie

Bij ons in de Molenstraat

In de Molenstraat in Utrecht wonen mensen van verschillende leeftijden en met verschillende nationaliteiten, net zoals in veel andere wijken in Nederland. Enkele bewoners van de Molenstraat krijgen om beurten een hoofdrol in deze sympathieke serie leesboekjes voor Nt2-leerders op A2-niveau. 

Voorzijde kaft_Nieuwe buren in de Molens

Deel 1 – Nieuwe buren in de Molenstraat

€ 11,95

ISBN: 9789490824235

Auteur: Ghislaine Frison

Tanja stuurt een berichtje aan haar vriendin Yasmin. Een berichtje over jongens, want Tanja en Yasmin zijn allebei verliefd. Dan ziet ze een verhuiswagen bij het huis van de buren. Leuk, nieuwe buren! Tanja wil graag buren met kleine kinderen, want ze wil graag oppassen. Maar op haar eigen broertjes passen vindt ze helemaal niet leuk. Daarom gaat ze met Yasmin naar het hockeyveld. Als ze thuiskomt, zijn haar broertjes weg...

 

Nieuwe buren in de Molenstraat is een heel fijn leesboekje voor tieners die nog maar kort Nederlands aan het leren zijn. De hoofdpersoon is een typische Nederlandse tiener van 14 jaar, in een typisch Hollands gezin in een gewone woonwijk in Utrecht. Het verhaal geeft een inkijkje in enkele Nederlandse gewoonten en het biedt aanknopingspunten voor gesprekken over gezin, vriendschap, sport, verliefdheid en verantwoordelijkheid. Het aantal verschillende woorden is beperkt gehouden en ieder woord komt tenminste 5 maal voor in het boekje, waardoor de taalleerder ze sneller leert herkennen.​

 

Woordenlijst

Het boekje bevat een woordenlijst Nederlands-Engels. Liever een woordenlijst in een andere taal? Vraag hem hier GRATIS aan!

Kopen

Koop dit boekje op https://www.thecibookshop.com/nl/nieuwe-buren-in-de-molenstraat.html

Boekhandels en bibliotheken bestellen hier.

Mooie Ogen_voorzijde.jpeg

Deel 2 – Mooie Ogen

€ 11,95

ISBN: 9789490824303

Auteur: Ghislaine Frison

In de trein ziet Lies een jongen met mooie ogen. Hij heet Peter, en Lies vindt hem leuk. Maar dan

ziet ze Peter op de sportschool. HIj praat wel met Achmed, de buurman van Lies, maar niet

met Lies. Hij lacht naar Achmed, maar niet naar Lies. Ze is niet blij! Lies kijkt graag naar mooie

ogen. Maar wie kijkt er naar Lies...? 

Mooie Ogen is een heel fijn leesboekje voor jongvolwassenen en volwassenen die nog maar kort Nederlands aan het leren zijn. De hoofdpersoon is een jonge vrouw die in een boekwinkel werkt en samen met haar buurjongen naar de sportschool gaat. Het verhaal biedt aanknopingspunten voor gesprekken over woonomgeving, vriendschap, verliefdheid en geaardheid, en sport en verkeer. Het aantal verschillende woorden is beperkt gehouden en ieder woord komt tenminste 4 maal voor in het boekje, waardoor de taalleerder ze sneller leert herkennen.

Woordenlijst

Het boekje bevat een woordenlijst Nederlands-Engels. Liever een woordenlijst in een andere taal? Vraag hem hier GRATIS aan!

Kopen

Koop dit boekje op https://www.thecibookshop.com/nl/mooie-ogen.html

Boekhandels en bibliotheken bestellen hier.

© 2017 by Arcos Publishers. Proudly created with Wix.com